0Yorum

Balıkçılık Yaman Geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balıkçılarla birlikte denize açılmasına en çok sevinenlerden biriyim. Çünkü yıllardır Türkiye’de 7200 km sahil kesiminde yıllık taze balık tüketiminin kişi başı 8 kilogramı geçmediğini, konservede 100 gram civarında saydığımızı, kabuklularda ise 1 grama bile ulaşamadığımızı sadece siyah midyede 27 gram civarında seyrettiğimizi, bu rakamların yükselmesinin gelecek nesillerimiz için çok önemli olduğunu 13 yıldır ulusal gazetelerde, kendi restoranım adına çıkardığım dergide ve televizyon programlarında anlatıyorum.

BENDEN SÖYLEMESİ

Pazar günleri FOX’ta yayınlanan Merve Yıldırım’ın o enerji dolu programında Hande Kazanova burç durumunu, Ezgi Gözeger hava durumunu anlatırken, ben de havayı yumuşatıp balık raporunu veriyorum.

Sahillerde bile insanların balıkları tanımadığını, balık yemekleri yapmakta zorlandığını ve sürekli kırmızı et yediklerini çok önceden keşfeden Fox Tv Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, böyle bir programı ekrana taşıdı. Yaptığı tüm işlerde tam bir virtüöz olan genç ve yetenekli yönetici Şentürk, iki hamle sonrasını görme özelliğiyle camiada tanınıyor.

SULARIMIZ BEREKETLİ

Zaman zaman Çıldır Gölü’ne gidip sarı balığı, Van Gölü’ndeki inci kefalini, Eğirdir’deki sudak balığını, dağlardan akan akarsulardaki alabalıkları ve tezgahlardaki balıkları da en ince ayrıntılarıyla tanıtıp lezzet arttırıcı tüyolar vereceğiz.

Programda; hangi ayda hangi balık yenir, hangi balıklar nerelerde en lezzetlidir, balık pişirirken nelere dikkat edilir, dondurulmuş balık tüketmek ne anlam ifade eder, çocuklara balığı sevdirmenin yolları, lakerda nasıl yapılır, karidesin kabuğundan mucizevi güzellik iksirleri nasıl elde edilir, doğal balık bulyon nasıl hazırlanır gibi deniz ürünlerini tanıtan pek çok soruyu cevaplıyoruz. Hiçbir sırrımızı da saklamıyoruz.

Daha önceki yıllarda alınan tedbirlerin sonucunda bu yıl balıkçılık pek yaman geçiyor. Dilerim ki hep öyle olur.

Denizler, dipsiz bir kuyu; balık yemek, geleceğe, sağlığa yapılan bir yatırımdır. Balığı sofralarımızda daha sık görmek dileğiyle…

Yorum Yazın